FAQ - veelgestelde vragen

Thema's van de FAQ-lijst

[Zadels] Materialen en onderhoud

Uit wat voor stof bestaan de zadelhoezen?

Om onze zadels te fabriceren, gebruiken wij producten van topkwaliteit die beantwoorden aan de hedendaagse normen op het gebied van professionele zadelmakerij i.v.m. vuurbestendigheid, weerstand tegen breuk en scheuring.

De stoffen die in verschillende kleuren en korrels beschikbaar zijn, bestaan uit PVC-gecoat stof (80 à 90 % PVC en 10 à 20 % stof op basis van katoen of katoen/polyester).

Hebt u zadels in natuurlijk leder in aanbod?

Nee.
Het is inderdaad een edel stof, maar die slecht verenigbaar is met de eisen op het gebied van weerstand tegen de aantastingen van de weersomstandigheden (regen, zon) die het zadel van een motorfiets moet ondergaan... Tenzij u zich drastische beperkingen oplegt (bijvoorbeeld, niet onder de regen rijden), is een zadel in natuurlijk leder snel een teleurstelling voor zijn eigenaar.

Zoveel referenties voor verschillende stoffen brengen me nogal in de war? Wat zijn de voordelen van de ene en de andere? Welke bezit de beste antiglipeigenschappen?

De verschillende referenties komen eigenlijk overeen met afwisselingen van kleuren en korrels, dus van verschillende estethitische voorkomen.

Bepaalde kleuren passen beter dan andere voor een bepaald model van motorfiets (met dezelfde kleur als het stof, natuurlijk) ;-) Deze informatie staat vermeld in de module voor het samenstellen van een zadel wanneer deze van toepassing is (vermelding "Materiaal passend aan u model" in de tab "Kleuren en materiaal" van de samenstellingmodule).

Wat betreft de zwarte kleurengamma die de basiskleur is voor zadels van motorfietsen en scooters, haalt de referentie SEL003 doorgaans onze voorkeur en maakt ze deel uit van al onze basisprijsaanbiedingen voor de "zadels groot comfort" en de "design zadelhoezen".
De referentie SEL003 is diep zwart, met fijne korrels met goede antiglipeigenschappen die de grote meerderheid van oorspronkelijke zadelhoezen van verschillende merken motorfietsen en scooters overtreffen.
Dit stof heeft sinds lang zijn diensten op onze producten bewezen (over 15 jaar ervaring) en is echt betrouwbaar.

Wenst u nog betere antiglipeigenschappen dan voor de referentie SEL003, dan aanbevelen wij de referentie Zwart SEL065, maar met een heel ander esthetisch voorkomen. Deze is immers van het type "suedeleder". Deze maximale antiglipeigenschap heeft wel een nadeel die u dient te kennen: het stof wordt ietswat sneller vuil.

Ook nog met goede antiglipeigenschappen bestaat er de referentie Zwart SEL085, die een alternatief is voor de twee bovenvermelde referenties met een esthetisch voorkomen van het type "fluweel stof". Wij wijzen erop dat ondanks dit esthetische voorkomen waarvan men het tegengestelde zou verwachten, het stof perfect waterdicht is, net zoals al onze stofreferenties trouwens.

Om een voorkomen te hebben die zoveel mogelijk op de oorspronkelijke hoezen van motorfiets- en scootermerken lijkt, is onze eenvoudige zadelhoes tegen basisprijs gemaakt met de referentie Zwart SEL047. Dit stof bezit minder goede antiglipeigenschappen en de korrel is minder aantrekkelijk t.o.v. onze referentie SEL003.

Ten slotte, wij wijzen erop dat de stofreferenties SEL106, SEL107, SEL108, SEL109, SEL110, SEL111, SEL112 die aan de zadels een erg mooi estethisch effect geven door een deel van een gemetalliseerde carrosserie na te maken bijgevolg erg glijdend zijn en daarom enkel passen op bepaalde decoratieve inzetstukken van het zadel, zoals de banden bijvoorbeeld, maar in geen enkel geval op de zitvlakken!

Hoe goed is de waterdichtheid van uw zadels?

Al onze stofreferenties zijn intrinsiek waterdicht. Het water kan dus enkel doordrengen door de naden en het borduurwerk.
Daarom zijn onze zadels allemaal waterdicht gemaakt d.m.v. een waterdichte folie die wij onder de hoes plaatsen zodat het schuim nooit een spons kan worden.

Kunt u mij meer vertellen over de naden en de opschriften?

De draden die wij gebruiken voor de naden en het borduurwerk zijn in nylon, behandeld tegen UV-stralen en schimmels.

Hoe onderhoud ik optimaal mijn Top Sellerie-zadel?

Voor alledaags onderhoud, was uw zadel gewoon met een spons, lauw water en wat zeep. Spoel om met helder water en droog af. Vermijd het wassen en omspoelen met grote hoeveelheden water.
Dit regelmatige onderhoud helpt het behoud van de oorspronkelijke glans en helderheid van de stoffen.

Om weerspannige vlekken te verwijderen, kunt u wrijven met een spons of een soepel borstel en een wateroplossing met alcohol (gehalte onder 30 %) en met helder water omspoelen.

Gebruik nooit pure alcohol, aceton, alle oplossmiddelen en schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen en alle soorten was: deze producten kunnen de beschermende vernislaag van de bekleding verkleuren en poreus maken.